Σελίδες

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Demons Souls

Το Demons Souls ανήκει στην κατηγορία των Hardcore RPG (Role Playing Game), Third-Personκαι Action. Εκδότης του παιχνιδιού είναι οι Atlus U.S.A, SCE Japan Studio μαζί με Namco Bandai Games και προγραμματιστής είναι From Software. Βγήκε στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 25 Ιουνίου 2010, έχει Single Player όπως και Multiplayer Mode και είναι αποκλειστικά μόνο για Playstastion 3 και άνω των 17.

Single-Multiplayer:
Το Online είναι ξεχωριστό απ' ότι συνηθίζετε σε άλλα παιχνίδια. Παίζεις το Story και έχεις την επιλογή αν θες να την παίζεις offline ή online, ποία η διαφορά; Αν παίζεις online σου δίνεται η δυνατότητα να βλέπεις κάποια μηνύματα που έχουν αφήσει άλλοι παίκτες τα οποία κατά 80% είναι αρκετά χρήσιμα (πχ. Οδηγίες, προτεινόμενες στρατηγικές κλπ.). Μπορείς επίσης να καλέσεις άλλους παίκτες να σε βοηθήσουν στο πέρασμα κάθε πίστας, αλλά μόνο μέχρι τον Boss.

Για να καλέσεις κάποιον παίκτη πρέπει να βρεις το σήμα που θα αφήσει στο έδαφος (Summon Sign) και να τον καλέσεις (Summoning), αν αφήσει κάποιος ενα τέτοιο σήμα δεν εξαρτάτε από εσένα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το προκαλέσεις, λυπάμαι. Είναι αρκετά παλιό παιχνίδι και οι πιθανότητες, με βάση την προσωπική μου εμπειρία, να βρεις έναν άλλον παίκτη για βοήθεια είναι γύρω στο 5-10%, λυπάμαι και πάλι. Αρκετά και γι' αυτό, ας πούμε κάτι για το Story και το ίδιο παιχνίδι. Ο χαρακτήρας που παίζεις είναι απρόσωπος όμως μπορείς να τον διακοσμήσεις πριν την αρχή του παιχνιδιού και να διαλέξεις ανάμεσα στα 10 class όποιο σου ταιριάζει. Το παιχνίδι δεν αφηγείται καμία ιστορία προσωπικής φύσεως και δεν έχει καμία Quest πέρα από την Main Quest που είναι να τερματίσεις το παιχνίδι. Αφηγείται μόνο στην αρχή μια μικρή ιστορία για τι συναίβει στο παιχνίδι. Τα μοναδικά cutscenes είναι πάντα πριν την πρώτη μάχη σε κάθε Boss, εφόσον δεν τον καταφέρεις με την πρώτη και πας για δεύτερη προσπάθεια δεν ξανά δείχνει το cutscene το οποίο είναι καλό να το βλέπεις γιατί σου δείχνει την εμφάνιση του Boss και ο έμπειρος gamer μπορεί από αυτό και μόνο να καταλάβει πολλά. Έχει ένα Boss για κάθε πίστα και οι πιστές είναι αρκετές και διαφέρουν πάντα, αν το παίζεις πρώτη φόρα δεν πιστεύω να βαρεθείς. Για όπλα έχεις σπαθιά, τσεκούρια, κοντάρια, ασπίδες, τόξα όπως και διάφορες μαγείες. Έχεις 3 bar: Health, Stamina, Mana.

Για να γεμίσεις το Health πρέπει να έχεις συγκεκριμένα αντικείμενα ή το ανάλογο Heal (Miracle). Έχει 2 ειδών μαγείας, Spell-Miracle. Τα Spell είναι Intelligence Based ενώ τα Miracle είναι Faith Based, όσο πιο πολύ είναι το Level του Intelligence-Faith τόσο πιο δυνατά τα ανάλογα Spells-Miracles. Οι μαγείες (Spell + Miracle) ΔΕΝ αναβαθμίζονται όπως τα υλικά όπλα, μπορείς μόνο να βρεις ή να αγοράσεις δυνατότερες εκδώσεις από τα NPC's. Τα χρήματα του παιχνιδιού είναι (μεγάλη έκπληξη) τα Souls. Souls παίρνεις από κάθε εχθρό, μεγάλο και μικρό. Όσο πιο δύσκολη η πίστα τόσο πιο πολλά Souls παίρνεις απο κάθε σκοτωμένο εχθρό, εννοείται πως οι Boss δίνουν τα περισσότερα. Κάθε φορά που τερματίζεις το παχνίδι ξεκινάει ξανά από την αρχή (NG+) και οι εχθροί γίνονται πιο δύσκολοι (άρα και περισσότερα Souls με κάθε Slay).

Graphics:
Πάμε και στα γραφικά! Είναι σε HD (480, 720p), ξέρω ξέρω πολλοί ίσως σκεφτούν τώρα “εεε δεν είναι και τόσο πολύ” όμως η ανάλυση του 720p σε συνδυασμό με τα ρεαλιστικά γραφικά του παιχνιδιού είναι ικανοποιητικά για το γούστο κάθε gamer.


Εγώ προσωπικά που ξεκίνησα με το 2ο κομμάτι της τριλογίας (Dark Souls), για το οποίο επίσης θα γράψω, βρήκα μεγάλη χαρά στο να παίζω και το 1ο κομμάτι. Όλοι ξέρουμε πως κατά 70% όποιος παίξει πρώτα το 2ο κομμάτι ενός παιχνιδιού, συνήθως απογοητεύεται από το 1ο, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Αν ψάχνεις για ένα παιχνίδι ξεχωριστό από όλα τα άλλα, ειδικά ότι αφορά το επίπεδο δυσκολίας, το Demons Souls είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να δοκιμάσεις!


Keep Gaming!
-Σάββας

1 σχόλιο: