Σελίδες

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Dragon Age Inquisition


Το Dragon Age Inquisition ανήκει στην κατηγορία των Action Role-Playing. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η EA (Electronic Arts) και προγραμματιστής η BioWare. Κατάλληλο από 18+ με Single Player και Multiplayer Mode αυτή την φορά. Βγήκε στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 21 Νοεμβρίου του 2014 για Ps3, Ps4, XBox 360, XBox One και Microsoft Windows.

Single Player:
Στην αρχή του παιχνιδιού όπως πάντα μπορείς να διαλέξεις την ράτσα που θες να παίξεις. Πέρα από τις κλασσικές επιλογές που είναι Human, Dwarf και Elf προστέθηκε αυτήν την φορά και το Qunari για πρώτη φορά.


Μπορείς να διαλέξεις και πάλι μεταξύ Mage, Warrior ή Rouge και να προσθέσεις κάποια εμφανισιακά χαρακτηριστικά. Ισχύει και πάλι ότι εφόσον διάλεξες μια φορά το Race και το Class σου δεν μπορείς να ξανά αλλάξεις, εάν βέβαια μετανιώσεις την επιλογή που έκανες μπορείς να παίζεις έναν από τους Companions σου σαν να είναι ο δικός σου χαρακτήρας, γιατί και αυτήν την φορά μπορείς να έχεις άλλα 3 άτομα μαζί σου. Στόχος σου είναι να κλείσεις το Rift που κινδυνεύει να καταστρέψει όλο τον κόσμο. Το Leveling και Equip System είναι όπως και σε όλα τα προηγούμενα Dragon Age. Ξεκινάς με 1 Level (wow δεν το περίμενες ε;) και όσο σκοτώνεις ανεβαίνεις και διαλέγεις ποίες ικανότητες θες από τις διάφορες κατηγορίες που έχεις να επιλέξεις.
+1 Level = 1 Skill Point.


Skill Tree System.
Η όψη είναι σε Third Person και πάλι. Έχει πολλές και εμφανισιακά διαφορετικές πανοπλίες και άλλα πόσα όπλα. Υπάρχουν πανοπλίες που είναι προκαθορισμένες για ένα χαρακτήρα ή για ένα Class. Είτε είσαι άντρας ή κοπέλα, εάν μια πανοπλία κάνει και για τους 2 (δηλαδή έχουν το ίδιο Class), προσαρμόζεται ανάλογα στα σωματικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα. Σε κάθε διάλογο έχεις την επιλογή  μεταξύ κάποιων προτάσεων όπου η κάθε μια θα έχει διαφορετική επίδραση στην εξέλιξη των πραγμάτων (αν κάποιος σε συμπαθεί ή όχι).

Dialogue Example.
Για μετακίνηση μεταξύ των διάφορων περιοχών και εξερεύνηση έχεις ένα νέο Feature, το War Table. Για να έχεις πρόσβαση στο War Table πρέπει να βρίσκεσαι στο Base σου, μπορείς ανά πάσα στιγμή να ταξιδέψεις εκεί μέσω του Quick Travel ανοίγοντας τον κεντρικό χάρτη του κόσμου. Το War Table είναι απαραίτητο για την πρόοδό σου στο παιχνίδι, πέρα από την εξερεύνηση νέων περιοχών μπορείς να λες τους βοηθούς σου να κάνουν και άλλες μικρές αποστολές που έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσεις Gold ή πολύτιμα αντικείμενα. Κάθε αποστολή απαιτεί ένα συγκεκριμένο χρόνο για ολοκλήρωση. Για να εξερευνήσεις νέες περιοχές χρειάζεσαι Power, που παίρνεις με διάφορους τρόπους μέσα στο παιχνίδι. Άλλα για να μην σε μπερδεύω και κουράζω παραπάνω, δες και κάποιες εικόνες και πάμε παρακάτω.

War Table 1.

War Table 2.

World Map

Επίσης νέο Feature είναι το Crafting, το οποίο το βρίσκεις επίσης στο Base σου. Δεν έχω να πω πολλά γι' αυτό. Για κάθε πανοπλία και όπλο χρειάζεσαι μια συνταγή. Συνταγές βρίσκεις σε όλο τον κόσμο του Dragon Age, άλλα σε καταστήματα βρίσκεις πιο εύκολα, όμως μερικά είναι λίγο ακριβά. Για την κατασκευή κάθε πανοπλίας-όπλου χρειάζεσαι κάποια Materials, τα οποία δεν είναι δύσκολο να βρεις αρκεί να μην βαριέσαι. Ανάλογα με τα Materials που βάζεις η πανοπλία-όπλο αλλάζει χρώμα, πράγμα που για εμένα είναι πολύ cool! Κάθε πανοπλία-όπλο ανάλογα το πόσο Rare είναι έχει διάφορο αριθμό κενών Slot, όσο πιο πολλά Slot τόσο πιο καλύτερα! Τσίμπα και μια εικονίτσα.

Crafting System.
Multiplayer:

Για πρώτη φορά εμφανίζεται και η δυνατότητα του Multiplayer στις σειρές του Dragon Age. Πάει μέχρι 4 παίκτες σε ένα Party και το XP  και Gold μοιράζεται ανάμεσα σε όλους τους παίκτες. Ξεκινάς με 2 προκαθορισμένα Abilities-Skills που ταιριάζουν στον χαρακτήρα που παίζεις. Το Skill Tree είναι πιο εξειδικευμένο απ' ότι στο κανονικό Story Mode και αυτό επειδή είναι ειδικά προσαρμοσμένο στον χαρακτήρα. Υπάρχουν 3 Core Classes, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μερικά Classes:

  • Warrior, Starter: Legionnaire, The Tank: Προστάτεψε τους συμπαίκτες σου και φτιάξε μια ισχυρή άμυνα με την ασπίδα σου για να προστατευτείς από επιθέσεις. 
  • Rogue, Starter: Archer, The DPS: Κάνε όσο περισσότερη ζημία μπορείς στους εχθρούς σου εξ' αποστάσεως. 
  • Mage, Starter: Keeper, The Support/Protector: Προστάτεψε τους συμπαίκτες σου με ισχυρές μαγείες, ειδικά στους πολεμιστές που παλεύουν στην 1η γραμμή.
Όλα τα Multiplayer Classes είναι τα ακόλουθα: 

Το Multiplayer φτιάχτηκε έτσι ώστε να φιλοξενεί 4 παίκτες, μπορείς και βέβαια με λιγότερους, ακόμα και μόνος να παίξεις, όμως αυτό θα σε δυσκολέψει πολύ. Γίνεται να σε κάνουν Revive και εσύ μπορείς βέβαια, αλλά μόνο μέχρι 3 φορές, αν περάσεις το όριο των Revive που γίνεται να σε κάνουν απλά κάθεσαι και παρακολουθείς, γι' αυτό πρόσεχε και μην τρέχεις μόνος στην μάχη! Συνιστάται για ένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας να υπάρχει ποικιλία μεταξύ των Classes και να μην είναι όλα τα ίδια. Όσο πιο διάφορα Class τόσο πιο πολλές στρατηγικές! Έχει διάφορες πίστες, η κάθε μια μοναδική και ωραία σχεδιασμένη.



Graphics:
Γραφικά σε HD (720p). Ο κόσμος είναι πολύ όμορφος, ωραίος και προσαρμοσμένος χρωματισμός ανάλογα με το Concept κάθε περιοχής.

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:

  • Intel CPU: Core 2Quad Q6400 2.13GHz
  • AMD CPU (processor): Athlon II X4 6400e
  • Nvidia CPU: GeForce 8800 GT
  • AMD CPU: Radeon HD 4870
  • Ram: 4 GB
  • OS: Windows 7 64
  • DirectX: DX 10
  • HDD Space: 26 GB

Έχω παίξει όλα τα Dragon Age, κάθε ένα από αυτό με το δικό του τρόπο με ενθουσίαζε, όμως το Inquisition είναι το αγαπημένο μου της σειράς Dragon Age. Ξόδεψα πολύ χρόνο για να το τερματίσω, είναι ένα παιχνίδι που σε κινεί να πάρεις τον χρόνο σου για να εξερευνήσεις όλο τον κόσμο. Τέτοιου είδος παιχνίδια δημιουργήθηκαν για να απολαμβάνεις κάθε λεπτό που παίζεις και όχι για να το τερματίσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Το Multiplayer θα είναι μια πολύ καλή απασχόληση εάν κάποτε βαρεθείς το Story.


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου