Σελίδες

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

God of War Ascension


Το God of War Ascension ανήκει στην κατηγορία των Hack & Slash, Third Person και Action-Adventure. Εκδότης είναι η Sony Computer Entertainment και προγραμματιστής η SCE Santa Monica Studio. Βγήκε στην ευρωπαϊκή αγορά στις 13 Μαρτίου 2013 για Ps3 αποκλειστικά. Έχει Single Player και Multiplayer.


Single Player:
Το GOW Ascension είναι Prequel, αυτό σημαίνει πως η ιστορία που αφηγείται είναι στο παρελθόν σε σχέση με τα κανονικά God of War. Οι εχθροί σου είναι οι Ερινύες (Furies), πέρα από τα άλλα Boss που συναντάς αυτές είναι ο κύριος εχθρός σου. Κατάφεραν να αλλάξουν εντελώς την ατμόσφαιρα παρουσιάζοντας τον κόσμο του GOW λίίίίίγο πιο ήρεμο και ειρηνικό (χαχα εδώ και εγώ γέλασα), πέρα από την πλάκα όμως το κλίμα γενικά είναι πιο χαλαρό και όχι τόσο σκοτεινό όσο έχουμε συνηθίσει από την σειρά...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι ωραίο. Τώρα αντί να βγάζει έντερα και να πετάς κεφάλια και πτώματα πέρα δώθε μέσα σε ένα σκοτεινό και ψυχρό κλίμα...πετάς έντερα, κεφάλια και πτώματα την στιγμή που λάμπει ο ήλιος πάνω στο χαριτωμένο πρόσωπο του Κράτος (για να δεις πόσο χαριτωμένο είναι πάτα εδώ), κάνεις και ηλιοθεραπεία για να δροσιστείς στο αίμα των εχθρών σου μετά...τέλειο; Έχει πάλι ωραία Boss και τις ανάλογες Brutal κινήσεις για να τους σκοτώσεις όπως και κρυφά αντικείμενα που αν μαζέψεις ξεκλειδώνεις πανοπλίες κλπ. Ως μαγείες έχει 4, μια από τον κάθε μεγάλο θεό, Ποσειδώνα, Άδη, Άρη και Δία. Συμβουλή: Για μεγάλα Combo να κάνεις του Δία. Έχουμε πάλι τους γρίφους που όλοι αγαπάμε τόσο στα GOW, αυτή την φορά κατά την γνώμη μου ακόμα πιο δύσκολοι, όμως μην σε αποθαρρύνει αυτό, υπάρχει και το Youtube για βοήθεια όταν κάποτε δεν ξες παρακάτω. Ένα τελευταίο πράγμα που θα προσθέσω πριν πάω και στο Multiplayer είναι ότι για 1η φορά προστέθηκε η γλώσσα "Ελληνικά" στο GOW, με υπότιτλους αλλά και με ελληνική φωνή αφήγησης! :D Δεν προτιμώ την ελληνική γλώσσα σε παιχνίδια αλλά φίλε...μιλάμε για GOW! ένα παιχνίδι βασισμένο σε ελληνική μυθολογία επιτέλους με ελληνική φωνή, είναι απλά το κάτι άλλο!

Multiplayer:

Για πρώτη φορά στην σειρά του GOW συναντάμε το Multiplayer. Ήμουν ειδικά ενθουσιασμένος να δοκιμάσω αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού καθώς δεν υπήρξε ποτέ ξανά σε αυτήν την σειρά, αρχικά ήμουν λίγο σκεπτικός αλλά ήξερα πως θα είναι συναρπαστικό. Στην αρχή είναι δύσκολο και θα πρέπει να συνηθίσεις τα combos καθώς και να βρεις τον θεό και πολεμικό style που σου πάει. Όπως στο Story έτσι και εδώ έχεις πάλι 4 θεούς μεταξύ των οποίων μπορείς να διαλέξεις έναν και ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις όποτε θες.

Ο Ποσειδώνας είναι πιο πολύ Support και προτιμάει ως όπλο την τρίαινα.
Ο Άρης είναι για μάχη 1 Vs 1 και προτιμάει κυρίως σπαθιά.
Ο Άδης είναι Stealth φάση και Life Drain και θα τον συναντάς κυρίως με βαρύ σφυρί.
Ο Δίας είναι τις μαγείας (yo yo yo) και προτιμάει σπαθί.
Ανάλογα με τον θεό που θα διαλέξεις αλλάζουν και λίγο οι πανοπλίες σου και τα σχήματα που μπορείς να βάλεις στον πολεμιστή σου. Έχεις 2 Main Abilities και μια Ulti που τα κάνει απλά όλα άνω κάτω. Μπορείς να διαλέξεις μεταξύ διάφορων Main Ability και Ulti σε κάθε θεό, όπως και Passive Ability. Τα Modes είναι τα εξής:
Team Favor of the Gods: 4 Vs 4 και 2 Vs 2. Παίρνεις πόντους για κάθε Player Kill, για κουτιά που ανοίγεις με κόκκινα Orb, άμα κρατάς Altar και διάφορα άλλα. Στόχος είναι να φτάσεις πρώτος 8000 πόντους.
Capture The Flag: Παρόμοιο με το Team Favor of the Gods κύριος στόχος είναι να πάρεις την σημαία της αντίπαλης ομάδας 3 φορές σε περίπτωση ισοπαλίας έχεις έναν επιπλέον γύρο.
Match of Champions: 4 Player και 8 Player, είναι απλά Deathmatch και ο καθένας για τον εαυτό του, στόχος είναι 1600 πόντοι.
Trial of the Gods: Το αγαπημένο μου Mode, μπορείς μόνος ή με Co-op (συνίσταται). Στόχος είναι να σκοτώνεις τα τέρατα σε κάθε γύρο όσο πιο γρήγορα μπορείς, γιατί κάθε kill δίνει χρόνο όπως και κάθε κουτί που ανοίγεις στο τέλος κάθε γύρου.
Bout of Honor: Είναι 1 Vs 1 σε μικρή πίστα, στόχος είναι απλά να σκοτώσεις τον αντίπαλο 4 φορές.
Brutal Player Kill.
Έχεις και ένα Menu για να προετοιμάζεσαι πριν κάθε μάχη, δεν έχω να πω πολλά γι αυτό εύχομαι να σε καλύψει η εικόνα που ακολουθεί:
Armory-Menu.
Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD (720p). Είναι πιο χρωματιστό από τα προηγούμενα God of War και έχει ωραίες πίστες.

Η Santa Monica Studios μας έδειξε ότι το God of War μπορεί να είναι και λίγο πιο χρωματιστό ακόμα πολύ ωραίο, συν ότι πειραματίστηκαν για πρώτη φορά με το Online, πράγμα που έφερε νέο αέρα στο παιχνίδι. Παρόλο που ήταν η πρώτη τους φορά που έβαλαν Online το έκαναν πολύ καλά, δεν νομίζω ότι κάποιος άλλος θα το έκανε καλύτερα.


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου