Σελίδες

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

GTA V



Το GTA V (Grand Theft Auto 5) ανήκει στην κατηγορία των Action-Adventure. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Rockstar Games και προγραμματιστής είναι η Rockstar North. Βγήκε στην παγκόσμια αγορά στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 για Playstation 3 και Xbox 360, έπειτα βγήκε και για Playstation 4, Xbox One και Microsoft Windows. Είναι κατάλληλο από 18+. Έχει Single Player όπως και Multiplayer Mode.

Single Player:
To Single Player είναι αυτή τη φορά λίγο πιο ξεχωριστό από συνηθιζόταν στα προηγούμενα GTA. Αυτή τη φορά σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις, όχι μόνο ένα Story, αλλά τρία! Οι κύριοι χαρακτήρες είναι ο Michael, ο Franklin και ο χωριάτης Trevor οι οποίοι αφηγούνται ο καθένας την δικιά του ιστορία που στο τέλος συνδέονται με ένα πολύ ωραίο τρόπο. Η πόλη που θα εξερευνήσεις είναι το Los Santos. Πολλά και γρήγορα αμάξια, όπλα, εκρήξεις όπου και όποτε θες, μπάτσοι, γκόμενες, λεφτά, απάτες...ένα κλασσικό GTA κατά την γνώμη μου! Το ωραίο είναι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις τον χαρακτήρα σου και να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες. Αυτήν την φορά το θέμα είναι οι ληστείες σε μικρό και μεγάλο βαθμό. Έχει πολλές αποστολές και μπορείς κάθε μια από αυτές να τις ξαναπαίξεις, γι' αυτό όμως πρέπει πρώτα να την έχεις ολοκληρώσει.

Multiplayer:
Κάτι που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του GTA είναι το Online Multiplayer Mode. Είναι μια καλή εναλλακτική απασχόληση εαν βγάλεις το Story. Σε ένα Server χωράνε μέγιστο 30 παίκτες και μέχρι 16 παίκτες μπορούν να μπουν σε κάποιες αποστολές (πχ. Αγώνες). Έχει πολύ πλάκα να παίζεις online καθώς δεν είσαι πλέον ο μόνος που κάνει χαζομάρες. Έχει πάρα πολλές αποστολές και η ανταμοιβή στην κάθε μια είναι αρκετά δίκαια (Cash + Rep/Exp). Μπορείς να αγοράσεις και διάφορα ρούχα στα μαγαζιά της πόλης και να διακοσμήσεις έτσι τον χαρακτήρα σου και ίσως να δημιουργήσεις ένα νέο look για την πραγματική σου ζωή. Δεν είμαι σίγουρος μέχρι πόσο φτάνει το Level του Online, πάντως είναι πολύ μεγάλο γιατί έτυχε να παίζω με παίκτες που ήταν στο 500+....μιλάμε για πολύ κάψιμο έτσι; Στις 10 Μαρτίου η Rockstar έβγαλε τα Heist.
Heist Pic In-Game.

Heist Pic In-Game 2.
Heist είναι ένα Concept, ένα Pack ας το πούμε το οποίο το περίμεναν όλοι οι παίκτες του GTA V με ανυπομονησία. Δεν χρειάζεται καμία πληρωμή για να το αποκτήσεις γιατί σου παρέχεται μέσω Update του παιχνιδιού. Έχει συνολικά 5 σειρές αποστολών όπου η κάθε μια εμπεριέχει κι'άλλες. Δηλαδή, έχεις μια αποστολή Χ που χωρίζεται σε άλλες ύπo-αποστολές, κάνεις πρώτα τις ύπο-αποστολές που είναι στην ουσία η προετοιμασία για την κανονική αποστολή Χ. Δες το σαν ένα βιβλίο...για να φτάσεις στο τέλος πρέπει να περάσεις πρώτα τα κεφάλαια. Επίσης μπορείς να αγοράσεις διαμερίσματα (2 ή 3) τα οποία ανάλογα το κόστος, σου παρέχουν και Garage για να βάζεις εως και 10 αμάξια.

Graphics:
Τα γραφικά είναι σε PAL/HD (720p) και πολύ ρεαλιστικά. Τα χρώματα συνδυάζονται πολύ όμορφα μεταξύ τους, ειδικά όταν πέφτει η νύχτα δημιουργούν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που σε κάνει να θες να οδηγάς όλο το βράδυ μέσα στους δρόμους του Los Santos.

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:

  • Intel CPU: Core 2 Quad Q6600 2.4GHz
  • AMD CPU (processor): Phenom 9850 Quad-Core Balck Edition
  • Nvidia CPU: GeForce 9800 GT
  • AMD CPU: Radeon HD 4870
  • Ram: 4 GB
  • OS: Windows 7 64
  • DirectX: DX 10
  • HDD Space: 65 GB

Πιστεύω η Rockstar έκανε για άλλη μια φορά μια πολύ καλή δουλειά! Είμαι περίεργος να δω στο επόμενο GTA τι θα κάνουν για να ξεπεράσουν για ακόμα μια φορά τις προσδοκίες μας. Αυτά έχω να πω. Α! Κάτι ακόμα...μην ξεχνάς, όταν κάποτε στην ζωή σου νιώθεις άχρηστος σκέψου ότι το GTA έχει φανάρια...



Keep Gaming!
-Σάββας

3 σχόλια:

  1. Έχω τρελαθεί να το παίξω το παιχνίδι αλλά με Intel Core i3 στα 2,4gh, ram 4GB και για κάρτα γραφικών Intel HD 4000 δεν πας πουθενά δυστυχώς. Κάτι μου λέει πως θα αγοράσω κάνα Playstation, αλλά μόνο με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Ωραίο άρθρο, keep blogging! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ. Αν μπορείς στο τέλος κάθε άρθρου να βάζεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτεί το game για να παίξει σε PC θα μας γλίτωνες μερικά κλικς και το άρθρο σου θα μεγάλωνε ;)

      Διαγραφή
    2. Όντως καλή ιδέα! Ευχαριστώ για την συμβολή σου! :D

      Διαγραφή