Σελίδες

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Lost Planet 2


Το Lost Planet 2 ανήκει στην κατηγορία των Third-Person Shooter. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Capcom και προγραμματιστής επίσης. Βγήκε στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 11 Μαΐου 2010 για Playstation 3 και Xbox 360, αργότερα βγήκε και για Microsoft Windows. Κατάλληλο από 16+. Έχει Single Player όπως και Multiplayer Mode.


Single Player:
To Strory μπορείς να το παίξεις είτε μόνος σου, είτε και με άλλον παίκτη (Co-Op) ο οποίος μπορεί να είναι στο ίδιο σύστημα, δηλαδή να κάθεστε δίπλα-δίπλα και να παίζετε ή να είναι κάποιος άκυρος ή φίλος μέσω Online-Invite. Ο χαρακτήρας που παίζεις είναι απρόσωπος χωρίς καμία προσωπική ιστορία, ποίος είναι, γιατί ήρθε εδώ κλπ. Ο πλανήτης που βρίσκεσαι λέγετε E.D.N. III (3) και είναι ένας πλανήτης που σιγά-σιγά παγώνει και στον οποίο ζούνε τεράστιες ακρίδες....ναι...ακρίδες είπα! Ξέρω ακούγεται πολύ χαζό, αλλά δεν είναι τόσο ηλίθιο όπως ακούγεται στην αρχή. Οι ακρίδες που είναι ο μοναδικός σου εχθρός, είναι πολύ ωραία σχεδιασμένες και αρκετά Cool Looking. Υπάρχουν και διάφορες κατηγορίες ακρίδων με αύξουσα σειρά είναι: S, M, L,G. Τα S λόγου του μικρού μήκους τους συνήθως τα πετυχένεις σε ομάδες, και όσο αυξάνεται η κατηγορία τόσο πιο λίγα συναντάς μαζί. Δηλαδή μια ακρίδα G είναι πάντα μόνη της, μπορεί και να χαρακτηριστεί ως Boss της πίστας. Έχεις μια αρκετά μεγάλη συλλογή όπλων την οποία μπορείς να αυξάνεις μέσω του Slot Machine για το οποίο χρειάζεσαι κάποια Boxes. Boxes πετάνε συνήθως μεγάλες ακρίδες άλλα είναι αρκετά Random αυτό, standar είναι ότι θα πετάνε οι G. Τα Data Posts (Checkpoints) πρέπει να τα ενεργοποιείς πάντα εσύ ο ίδιος, δεν παίρνει πολύ χρόνο άλλα όσο ποιο πολλοί παίκτες σε βοηθάνε τόσο πιο γρήγορα θα γίνει. Σαν βοήθημα έχεις και τα Mechs (VS), τα οποία διαφέρουν το ένα με το άλλο γιατί έχει διάφορα, είναι κάτι σαν Exo-Suit, για να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να ανταλλάζεις σταδιακά ενέργεια, άλλα αξίζει! Εδώ μια εικόνα από ένα Data Post και πίσω στο βάθος το Mech (VS). Επειδή είναι απενεργοποιημένο το HUD εδώ θα δεις καλύτερα στην μεθεπόμενη εικόνα.

Το 5670 που βλέπεις πάνω αριστερά στην παρακάτω εικόνα είναι η ενέργεια σου (Thermal Energy). Το B-GAUGE που είναι κάτω από το LIFE είναι πολύ σημαντικό. Το αυξάνεις ενεργοποιόντας τα Checkpoints, σε τι χρησιμεύει; Κάθε φορά που πεθαίνεις εσύ ή ο Co-Op Player σου, μειώνεται για 500 αυτό, αν πάει στο 0 μάντεψε τι γίνεται. Επίσης μετά από κάθε πίστα πας σε Screen αξιολόγησης, και αν θες να έχεις καλή κοίτα να το κρατάς πάντα όσο πιο πάνω μπορείς. Κάτι που ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω, μπορείς να παίζει μόνος ή με Co-Op όμως επίσης έχει κάποια Bot για βοήθεια. Το μόνο χρήσιμο κατά την γνώμη μου που κάνουν είναι να απασχολούν τον εχθρό και να πεθαίνουν μετά το 1ο Checkpoint.


Το Thermal Energy είναι κάτι πολύ σημαντικό διότι σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς τα Mech, να ανοίγεις ειδικά κουτιά με την ανταλλαγή της ενέργειας και πάνω απ'όλα την χρειάζεσαι για να γεμίζει η ζωή σου. Μπορείς να δώσεις Thermal Energy σε συμπαίκτη σου και επίσης να δεχτείς.

Multiplayer:
Let's go to the Multiplayer!
Δεν έχω να πω πολλά για το Multiplayer, έχει 2 Modes, το Ranked Mode και το Player Mode. Το Ranked Mode έχει: Battle Gauge, Kills, Points, Post Grab, Counter Grab. Το Player Mode έχει: Fugitive, Akrid Egg Battle, VS Annihilator, Battle Series. Το Gameplay είναι το ίδιο απλώς πιο απαιτητικό επειδή παίζεις με άλλους παίκτες.

Graphics:
Γραφικά είναι σε σε PAL/HD (720p). Πολύ όμορφα χρώματα καλά προσαρμοσμένα σε κάθε πίστα.

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:

  • Intel CPU: Core 2 Duo E4300 1.8 GHz
  • AMD CPU (processor): Athlon 64 X2 Dual Core 4000+
  • Nvidia CPU: GeForce 7800 GS
  • AMD CPU: Radeon HD 6410D
  • Ram: 1 GB
  • OS: Windows Xp 32
  • DirectX: DX9
  • HDD Space: 13 GB
Ήταν το πρώτο παιχνίδι αυτού του τύπου που είχα παίξει και μου άρεσε και αρέσει ακόμα πολύ. Όποιος μισεί τις ακρίδες μπορεί να βγάλει το άχτι του καλά σε αυτό το παιχνίδι!

Customization Mode.

Mech VS Cat. G.



Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου