Σελίδες

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

The Elder Scrolls: Skyrim


Το Skyrim ανήκει στην κατηγορία των Action-Role Playing, First-Person και Third-Person. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Bethesda Softworks και προγραμματιστής επίσης. Το κανονικό παιχνίδι βγήκε στην παγκόσμια αγορά στις 11 Νοεμβρίου 2011 για Ps3, XBox360, Microsoft Windows και το Legendery Edition βγήκε στην Ευρώπη στις 7 Ιουνίου 2013. Είναι κατάλληλο από 18+ και έχει μόνο Single Player Mode.


Single Player:
Όποιος έχει παίξει το Oblivion (που είναι το προηγούμενο από αυτό) θα καταλάβει την μεγάλη διαφορά και βελτίωση που έκαναν στο Skyrim. Είναι μεσαιωνικό παιχνίδι κατά κάποιο τρόπο, αυτό σημαίνει πανοπλίες από ατσάλι, δέρμα και διάφορα άλλα υλικά που έχει το παιχνίδι για να μην κάνω και μεγάλο Spoil, μαγείες, τόξα, ασπίδες, σπαθιά κλπ. Έχει πολλά νέα features σε σχέση με το Oblivion. Μπορείς να έχεις 2 επιθετικά όπλα μαζί αυτή την φορά (Dual Wielding) ή ταυτόχρονα να έχεις 2 μαγείες (Dual Casting). Αν έχεις την ίδια μαγεία και κάνεις Dual Cast είναι σαφώς πιο δυνατό. Μπορείς να κάνεις και μόνος σου πανοπλίες με το Smithing που είναι ένα από τα πολλά Perks που διαθέτεις. Ότι αφορά τα Perks μπορείς να τα αναβαθμίσεις όλα, απλά διαχωρίζονται σε 3 μεγάλες Categories που είναι Warrior, Mage, Thief.
Mage, Warrior and Thief.
Έτσι είναι το Leveling System για όλα τα Perks, το παράδειγμα που ακολουθεί είναι στην κατηγορία του Mage:


Mage Perks.

Για να ανέβεις Level πρέπει να χρησιμοποιείς όλα σου τα Perks, όσο πιο πολύ τα χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ τα ανεβάζεις, και όσο πιο πολλά ανεβάζεις μαζεύεις XP για να ανεβάσεις και το Level σου. Σε μπέρδεψα; Θα στο κάνω πιο απλό, ουσιαστικά πάει έτσι:
Ανεβάζεις Perks --> Τα Perks ανεβάζουν ΧP --> XP = Level. Όσο πιο πολλά Perks ανεβάσεις στο Max τόσο πιο πολλά Level θα φτάσεις. Με κάθε Level διαλέγεις 1 Perk που θες να ανεβάσεις και διαλέγεις ανάμεσα σε Health, Stamina και Mana τι θες να ανεβάσεις κατά 10 πάντα.

Το XP με λίγα λόγια δεν είναι το πόσους εχθρούς θα σκοτώσεις άλλα το πόσα Perks θα ανεβάσεις και πόσο, για να ανεβάσεις Perks όμως πρέπει σε μερικά να σκοτώνεις εχθρούς, ουσιαστικά είναι μια αλυσίδα. Whatever...Κάτι καινούργιο και συναρπαστικό είναι η εμφάνιση των Dragons. Τρελαίνομαι γενικά για Δράκους, είναι απλά γαμάτοι και Brutal και έχουν πολύ Badass εμφάνιση. Η νίκη ενάντια ενός δράκου είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού γιατί σαν Dragonborn που είσαι έχεις την μοναδική ικανότητα να απορροφάς την ψυχή κάθε δράκου που σκοτώνεις και να ξεκλειδώσεις ή να αναβαθμίσεις Shouts. Shouts είναι η ειδική ικανότητα ενός Dragonborn, είναι μαγεία άλλα δεν χρειάζεται Mana, έχει μόνο ένα Cooldown. Έχει διάφορα Shout, άλλα είναι επιθετικά όπως το Fire Breath, άλλα βοηθάνε στην αποφυγή όπως το Whirlwind που θα δεις παρακάτω.

Shout: Whirlwind.

Επίσης το Equip Load σου έχει ένα όριο, ανεβαίνει όμως αν αναβαθμίσεις το Stamina σου, αν φτάσεις ακριβώς στο όριο είναι όλα οκ, αν όμως ξεφύγεις από αυτό ακόμα και για 0,5 γίνεσαι πιο σιγανός. Έχει και διάφορα Races, το καθένα έχει μια δική του "Μεγάλη Δύναμη" τα οποία τα λέει όλα στην περιγραφή της κάθε μιας.
All Skyrim Races.
Δεν θα αναφερθώ στην περιγραφή του κάθε Race γιατί θα πάρει αρκετό χρόνο και ήδη είπα πολλά. Τελευταίο πράγμα και μετά θα πάω στα γραφικά. Μπορείς να αγοράσεις σπίτια σε κάθε πόλη του χάρτη ΚΑΙ να παντρευτείς...άμα θες το κάνεις....μπορείς επίσης να μπεις και σε διάφορα Guilds όπου η κάθε μια ξεχωρίζει στο στίλ και τον σκοπό της. (Η αγαπημένη μου είναι The Dark Brotherhood).
Dark Brotherhood Quote.


Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD (720p). Κατά την γνώμη μου έχουν προοδεύσει πολύ σε σχέση με το Oblivion, άλλα θα μου άρεζε αν θα μπορούσαν να έδιναν περισσότερη έμφαση σε μερικές λεπτομέρειες. Άλλα σε γενικές γραμμές τα πήγαν μια χαρά.

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:

  • Intel CPU: Celeron E1200 Dual-Xore 1.6GHz
  • AMD CPU (Processor): Athlon 64 X2 Dual Core 3600+
  • Nvidia CPU: Quadro FX 380 LP
  • AMD CPU: Radeon HD 3600 Series
  • RAM: 1 GB
  • OS: Windows Xp 32
  • DirectX: DX 9 
  • HDD Space: 6 GB

Βραβεύτηκε με αμέτρητα βραβεία και μάζεψε πολλούς θαυμασμούς. Το Skyrim είναι ένας κόσμος όπου μπορείς να χαθείς εντελώς μέσα σε αυτόν. Από τα αγαπημένα μου παιχνίδια το οποίο περίμενα πως και πως να βγει για να το παίξω, δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν το δοκιμάσεις.


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου