Σελίδες

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

The Elder Scrolls: Oblivion

Το The Elder Scrolls: Oblivion ανήκει στην κατηγορία των Action Role-Playing, First-Person και Third-Person Games Εκδότης είναι οι 2K Games, Vir2L Studio, Bethesda Softwork και Ubisoft με προγραμματιστές την Bethesda Game Studios, Superscape και 4J Studios. Βγήκε στην παγκόσμια αγορά στις 20 Μαρτίου 2006 για Ps3, XBox 360, Microsoft Windows και Mobile Phone. Κατάλληλο από 16+ με Single Player μόνο.



Single Player:
Έχουμε και λέμε! Αρχικά το παιχνίδι σου αφηγείται μια ιστορία την οποία την λέει ο ίδιος ο Emperor λέγοντας σύντομα τι κατάφερε στην ζωή του, για τα όνειρα που τον βασανίζουν και για το κακό που κρύβεται στο σκοτάδι. Καθώς τα λέει αυτά παίρνεις μια πρώτη εικόνα του εχθρού σου και τον κόσμο στο οποίο ζεις δείχνοντας την πρωτεύουσα του Cyrodiil την Imperial Ciry που την χαρακτηρίζεις ένας μοναδικός τεράστιος πύργος στο κέντρο της. Ξεκινώντας το παιχνίδι κλασσικά διαλέγεις Race εμφάνιση και σχετικά. Αμέσως μπαίνεις στην δράση και γνωρίζεις μερικά μέλη των The Blades που είναι η προσωπική φρουρά του αυτοκράτορα. Για να μην κάνω Spoil πάμε σε πιο γενικές πληροφορίες. Υπάρχουν 9 πόλεις που μπορείς να επισκεφτείς και να αγοράσεις σπίτια σε μερικές. Έχεις Fast Travel απευθείας σε κάθε πόλη και σε κάθε άλλο σημείο που θα εξερευνήσεις. Ότι αφορά τις πόλεις έχε τον νου σου ότι υπάρχει το Bounty που παίρνεις για κάθε διάρρηξη, κλοπή ή και επίθεση σε κάτοικο και φρουρά. Εγώ προσωπικά έβρισκα μεγάλη χαρά στο να πλακώνω κατοίκους με γροθιές και ύστερα να σκοτώνω φρουρές, αλλά εγώ είμαι και Bad Boy οπότε...Υπάρχουν και διάφορα Guilds που μπορείς να μπεις μέσα και έτσι να πάρεις πρόσβαση σε νέες αποστολές, όπλα και μαγείες. Η Arena που βρίσκετε στην Imperial City είναι ένας πάρα πολύ καλώς χώρος να βγάλειw χρήμα, είτε ποντάροντας σε έναν μονομάχο ή πολεμώντας ο ίδιος (προτεινόμενο για 10 Level και πάνω).

Ο στόχος σου είναι να κλείσεις όλα τα Oblivion Gates από τα οποία έρχονται οι Deadra. Deadra δεν είναι μόνο αυτός που είδες στην εικόνα αλλά και διάφορες άλλες μορφές τεράτων τα οποία προέρχονται όλα από αυτές τις πύλες. Ναι μπορείς να πάρεις την πανοπλία τους αλλά χρειάζεσαι ένα μεγάλο Level, όσο πιο πολύ ανεβαίνεις τόσο πιο καλές πανοπλίες φοράνε οι αντίπαλοι σου --> τόσο πιο καλό το Loot σου. Για το Leveling System δες στο Post που έκανα για το Skyrim κάπου στην μέση. Ότι φορά το Carrying Amount αν φτάσεις ακριβώς στο σημείο του ορίου πχ 200 δεν κουνιέσαι ούτε χιλιοστό, στο λέω γιατί όταν έγινε σε εμένα δεν ήξερα τι παίζει και νόμιζα ότι χάλασε ή κόλλησε το παιχνίδι ως που το βρήκα. Καθώς μπαίνεις σε ένα Oblivion Gate σε ταξιδεύει σε ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο, σκοτεινό, εχθρικό και άσχημο. Για να κλήσεις ένα τέτοιο Gate πρέπει να βρεις τον κύριο πύργο και να ανέβεις τέρμα πάνω και πατάς μια πέτρα που είναι η δύναμη του πύργου και κλείνει.
Oblivion Gate.
Το Post αυτό το έγραψα μετά από ξενύχτι στις 7:26 πρωί οπότε κολλάει λίγο το μυαλό μου και θα συνεχίσω με τα γραφικά γιατί δεν νομίζω ότι έχω να πω άλλα για το Gameplay.

Graphics:
Τα γραφικά είναι σε Pal/HD (720p). Ναι οκ ξέρω είναι του 2006 και πιθανόν με την 1η εικόνα που είδες άλλαξες Post ή έκλεισες την σελίδα, αν όμως είσαι από τους True Gamer και συνέχισες να διαβάζεις ξες ότι η ποιότητα ενός παιχνιδιού δεν εξαρτάτε από τα γραφικά οπότε Good Job Bro! Δεν είναι φανταστικά το ξέρω και ο ίδιος αλλά τότε άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα παιχνίδια στο Ps3 οπότε πιστεύω για εκείνη την εποχή ήταν απίστευτα και κρατιούνται καλά έως σήμερα.

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:
  • Intel CPU: Pentium 4 1.3GHz
  • AMD CPU (Processor): Athlon MP
  • Nvidia CPU: GeForce 7500 LE
  • AMD CPU: Radeon X300 Series
  • RAM: 512 MB
  • OS: Win 2000
  • DirectX: DX9
  • HDD Space: 5 GB

Ήταν το πρώτο πρώτο παιχνίδι που έπαιξα στο Ps3 και απλά με έκανε να κολλήσω τόσο άσχημα που έβλεπα όλη μέρα βίντεο από το παιχνίδι και το αγόρασα πριν καν αγοράσω Ps3 δικό μου. Ήταν το πρώτο του είδους του που έπαιξα και ένιωθα σκέτη ευχαρίστηση με κάθε ώρα που περνούσε. Ξυπνούσα νωρίς το πρωί για να παίξω όσο πιο πολύ μπορώ γιατί μετά ήθελε να παίζει ο ξάδερφος μου Assassins Creed. Δοκίμασε το και θα δεις πως τα γραφικά δεν είναι όλα.


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου