Σελίδες

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Lost Planet 3


Το Lost Planet 3 ανήκει στην κατηγορία των Third-Person Shooter. Εκδότης του παιχνιδιού είναι η Capcom και προγραμματιστής Spark Unlimited. Βγήκε στην Ευρωπαϊκή αγορά στις 30 Αυγούστου 2013 για Playstation 3, Xbox 360 και για Microsoft Windows. Κατάλληλο από 16+. Έχει Single Player όπως και Multiplayer Mode.



Single Player:
Το Single Player αυτή την φορά έχει αλλάξει πολύ από αυτό του Lost Planet 2. Πλέον είσαι πάντα μόνος σου σε κάθε αποστολή, χωρίς Bot και χωρίς Co-Op, Forever Alone φάση. Είσαι πάλι σε ένα πλανήτη μισοπαγωμένο, και μάντεψε...όσο πάει και αυτός παγώνει όλο και πιο πολύ! Δεν το περίμενες ε; Αντιθέτως με το προηγούμενο Lost Planet, το 3 αφηγείται μια ιστορία. Είναι Prequel και αφηγείται την ιστορία του Jim Peyton, ο παίκτης σου. Πέρα από το Main Story Quest, μπορείς να έχει και μερικά Side Quest τα οποία τα παίρνεις μιλώντας στα Npc's και απλά πατώντας όλο το Χ γιατί τώρα μεταξύ μας...ποίος διαβάζει πάντα όσα σου λένε; Μια ακόμα μεγάλη αλλαγή είναι η χρήση του Thermal Energy. Πλέον δεν την χρειάζεσαι για σχεδόν τα πάντα και απλά χρησιμεύει ως Cash για να αγοράσεις όπλα και διάφορα άλλα. Η ζωή σου γεμίζει αυτόματα και δεν την δείχνει άλλο τέρμα πάνω αριστερά, άλλα φαίνεται με την χρήση του Blood Screen. Αφαιρέθηκε επίσης το Slot Machine και το Customization...η αφαίρεση του Customization ειδικά με χτύπησε γερά. Η ατμόσφαιρα θυμίζει λίγο Dead Space, όποιος έχει παίξει και Dead Space πριν παίξει το Lost Planet 3 πιστεύω θα καταλάβει γιατί το λέω. Ως μεταφορικό μέσο και ταυτόχρονα το μοναδικό πράγμα που σε συνοδεύει σχεδόν παντού είναι το Mech σου. Είναι αυτό εδώ το πραγματάκι:

Το βρήκες; Είναι εκείνο το μικρό ρομπότ στο βάθος που αχνοφαίνεται. Ο άλλος εκεί μπροστά είσαι εσύ. Και κάπως έτσι φαίνεται το Cockpit του:

Πάντα με αυτό βγαίνεις έξω για κάθε αποστολή και παλεύεις επίσης την μια και άλλη φορά.
Πάρε και μια ακρίδα G και πάμε στο Multiplayer.



Multiplayer:
Το multiplayer θυμίζει αρκετά Lost Planet 2, τα 2 βασικά Mode είναι: 3 VS 3 και 5 VS 5.
Έχει: TDM, Scenario, Extraction και Akrid Survival. Η αλήθεια είναι δεν πρόλαβα να παίξω και πολύ Online γιατί δεν έβρισκα ποτέ παίκτες, παρόλο που το είχα πάρει αρκετά νωρίς μετά την έκδοσή του στα καταστήματα, οπότε τώρα δεν νομίζω να βρεις εύκολα παίκτες. Άλλα κάθε φορά που έπαιζα το διασκέδαζα πολύ, ήταν μια ωραία απασχόληση αν και συνήθως έχανα γιατί ήμουν πρωτάρης και οι άλλοι καμμένοι.


Graphics:
Γραφικά είναι PAL/HD (720p). Πολύ λεπτομερειακά και ρεαλιστικά, το περιβάλλον σχετικά σκοτεινό θα το χαρακτήριζα άλλα αρμονικό στα χρώματα.

Για Pc χρειάζεσαι αυτά τα Minimum:
  • Intel CPU: Celeron E3300 Dual-Core 2.5GHz
  • AMD CPU (Processor): Athlon 64 X2 Dual Core 5000+
  • Nvidia CPU: GeForce 9800 GT
  • AMD CPU: Radeon HD 4770 512MB
  • RAM: 3 GB
  • OS: Windows XP 32
  • Direct X: DX 9
  • HDD Space: 16 GB



Θα προτιμούσα το ίδιο Gameplay όπως στο Lost Planet 2 και όχι τόσο Story Based ή έστω την δυνατότητα να αλλάξεις την εμφάνιση του παίκτη σου. Παρόλο αυτά είναι ένα ωραία σχεδιασμένο σε δομή σε παιχνίδι, όμορφη ιστορία, ωραία και λίγο τρομαχτική ατμόσφαιρα και ένα τέλος που δεν θα το περίμενε κανείς. Αν είσαι Fan του Gameplay του Lost Planet 2 ίσως να διστάσεις πριν το δοκιμάσεις, αν όμως θες να δεις και ένα Story Based Lost Planet, δοκίμασε το. 


Keep Gaming!
-Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου